Seinäjoen Erte
Kirjastokaista

Tule mukaan tekemään vuoden 2024 Tarinasaalista!

Valtakunnallinen lasten- ja nuortenaineistojen katsaus Tarinasaalis koottiin toista kertaa vuoden 2023 aineistoista ja julkaistiin Kirjastokaistalla vuoden alussa. Mukana oli myös yhdeksän videota Lahden AKE-alueelta, jotka kuvattiin Lahdessa yhteisenä kuvauspäivänä tammikuussa 2024. On tullut aika suunnitella yhdessä kuluvan vuoden aineistokatsauksia. Seinäjoen Erte, Kirjastokaista ja Lahden AKE kutsuvat alueen kirjastoja mukaan yhteistyöhön!

Haluaako kirjastosi olla mukana kokoamassa ja tekemässä vuoden 2024 aineistoista Tarinasaalista? 

Mukanaolo tarkoittaa sitä, että kirjastosi tekee vähintään yhden vinkkauksen valtakunnalliseen kokonaisuuteen. Aiheet jaetaan tekijöille yhteisessä suunnittelupalaverissa syksyllä 2024. Lahden AKE opastaa ja auttaa alueen videoitten kuvaamisessa sekä kokonaisuuden koordinoimisessa. Työnjaoksi on yleensä sovittu, että alueelta osallistuvat kirjastot saavat keskittyä vinkkaamiseen ja sen valmisteluun. AKE vastaa videoitten teknisestä toteutuksesta sekä aineistojen toimittamisesta Kirjastokaistalle — ellei mukaan lähtevä kirjasto toivo toisin!

Suunnittelukokous pidetään Teamsissä to 12.9. klo 12

Ilmoittaudu mukaan suunnitteluun laittamalla 30.6.2024 mennessä sähköpostia osoitteeseen: erte.kirjasto@seinajoki.fi

Kaikki vinkkauksista kiinnostuneet kirjastot voivat ilmoittautua suoraan Ertelle. Voitte laittaa viestin kopiona tai muuten ilmoittaa mukaan lähtemisestänne myös AKEn sisältökoordinaattorille Nooralle, joka ottaa yhteyttä ilmoittautuneisiin elokuussa ennen yhteistä suunnittelukokousta. Mikäli olet epävarma osallistumisestasi, mutta haluaisit kuitenkin olla mukana suunnittelukokouksessa, ilmoittaudu ihmeessä mukaan! Suunnittelukokouksessa kirkastuu, mistä on kyse ja lopullisen päätöksen voi tehdä sen jälkeen.

Millaisia videoita on ensi vuoden Tarinasaaliissa?

Se riippuu täysin mukaan lähtevistä kirjastoista! Tule siis mukaan kehittämään Tarinasaaliista kokonaisuus, josta on hyötyä ja iloa niin kirjastolaisille kuin kaikille lasten ja nuorten aineistoista kiinnostuneillekin. 

Tarinasaalisterveisin,
Mervi Heikkilä, Seinäjoen Erte
Riitta Taarasti, Kirjastokaista

Yhteyshenkilö Lahden AKEssa

Noora Oluikpe, sisältökoordinaattori, puh. 044 482 6154
noora.oluikpe@lahti.fi

(Huom! Noora on vuosilomalla 7.6.–2.7., jolloin kulloinkin paikalla oleva AKE-koordinaattori vastaa mahdollisiin kysymyksiin. Katsauksiin liittyen lisätietoja antavat myös Erte ja Kirjastokaista, mutta huomioittehan, että he eivät välttämättä osaa vastata Lahden AKE-alueella tehtävää yhteistyötä koskeviin kysymyksiin.)