Tarinasaalis 2023
Seinäjoen Erte
Kirjastokaista

Tarinasaalis 2023 ‑videot on julkaistu

Vuoden mittainen rutistus on jälleen tuottanut ilahduttavan lopputuloksen: Tarinasaalis 2023 lasten ja nuorten aineistojen vinkkausvideot on julkaistu Kirjastokaistalla 29.2.2024. Paketista löytyy tänä vuonna 24 eriaiheista vinkkausvideota, joita on ollut toteuttamassa vinkkarit ympäri Suomen kirjastojen. Tarinasaalis-tuotantoa koordinoivat Seinäjoen kaupunginkirjaston lasten ja nuorten lukemista edistävien kirjastopalvelujen valtakunnallinen erityistehtävä eli Seinäjoen Erte ja Kirjastokaista.

Tarinasaalis toteutettiin tänä vuonna toista kertaan. Tarinasaalis 2022 ‑videot löytyvät myös yhä Kirjastokaistalta. Lisää tämän vuoden valtakunnallisesta Tarinasaalis ‑tuotannosta voi lukea Kirjastokaistan blogista: Kirjastojen vinkkarit esittelevät vuoden 2023 lasten ja nuorten aineistoja.

Lahdessa kuvattiin yhdeksän videota

Lahden AKE-alue osallistui Tarinasaalis-kokonaisuuden toteuttamiseen tänä vuonna yhteensä yhdeksällä vinkkausvideolla. Kiitos upeista videoista ja sisällöistä kuuluu alueen osaaville lasten ja nuorten aineistojen vinkkareille sekä Lahden mediaohjaaja Otto Härköselle, joka pystytti studion Lahden pääkirjastolle, kuvasi ja editoi videot. Vinkkarit ovat Forssan, Kouvolan, Lahden ja Tammelan kirjastojen henkilökuntaa. AKE:sta käsin kokonaisuutta koordinoivat Noora ja Hanna.

Oman alueemme videot löytyvät Kirjastokaistan lisäksi myös Lahden AKE:n YouTuben Tarinasaalis 2023 ‑soittolistalta, johon sisältyvät seuraavat vinkkaukset:

Lasten aineistot

Digipelit (K7 ja K12), Mana Rautiainen, Kouvolan kaupunginkirjasto
Englanninkieliset kirjat, Ilona Riekkola, Lahden kaupunginkirjasto
Helppolukuiset 1.–2. lk, Leena Virta Tammelan kunnankirjasto
Lautapelit, Ville Jolanki, Lahden kaupunginkirjasto
Musiikki, Timo Myllymäki, Forssan kaupunginkirjasto
Tietokirjat, Anne Patrikainen, Kouvolan kaupunginkirjasto

Nuorten aineistot

Digipelit (K16 ja K18), Mana Rautiainen, Kouvolan kaupunginkirjasto
Englanninkieliset kirjat, Angelika Nikkinen, Lahden kaupunginkirjasto
Lautapelit, Ville Jolanki, Lahden kaupunginkirjasto

Valtavan iso kiitos kaikille yhteistyöstä!
Kuluvan vuoden katsausten suunnittelutyö aloitetaan loppukeväästä. Lahden AKE tiedottaa asiasta ensimmäisen kerran huhtikuun uutiskirjeen yhteydessä.

Yhteyshenkilö
Sisältökoordinaattori Noora Oluikpe