Yleisten kirjastojen saavutettavuus -kurssin logo

Uutta Libopissa: Yleisten kirjastojen saavutettavuus ‑kurssi on avattu

Aluehallintovirastojen kirjastotoimi on julkaissut yhteistyössä Espoon kaupunginkirjaston Jaakko Tiinasen kanssa Liboppi-kurssin kirjastojen saavutettavuudesta. Kurssi jakaantuu kolmeen moduuliin, ja on saatavilla Libopin Kirjastojen yhteiset ‑kategoriassa kurssiavaimella SAAVUTETTAVA. Ensimmäisessä moduulissa tutustut kirjastojen saavutettavuuteen strategisesta näkökulmasta, toinen moduuli käsittelee saavutettavuutta digitaalisessa ympäristössä ja kolmas moduuli perehdyttää näkökulmiin tilojen saavutettavuudesta.

Yleisten kirjastojen saavutettavuus ‑kurssin kunkin moduulin suorittaminen kestää aiemmasta osaamisesta riippuen noin 3–9 tuntia. Opittuja sisältöjä pääsee testaamaan moduulikohtaisesti kertaustehtävien avulla. Kurssin suorittajat saavat Jaakolta moduulien soveltavista, omaan työhon linkittyvistä, tehtävistä lisäksi myös henkilökohtaisen palautteen. Oppimateriaaleiksi on linkitetty laajasti niin Kirjastokaistan videoita kuin eri organisaatioiden julkaisuitakin, ja yhtenä tavoitteena onkin tutustuttaa aiheesta innostunut oppija kirjastopalveluiden saavutettavuuden perusteiden ohella myös tarjolla oleviin syventävän tiedon lähteisiin. Huomaathan, että Jaakon luento-osuudet on myös tekstitetty.

Kursmaterialet är huvudsakligen endast på finska, men skriftliga uppgifter kan även göras på svenska.

Tervetuloa saavutettavuuden pariin!

Jos et ole vielä rekisteröitynyt Liboppiin, se onnistuu liboppi.fi ‑etusivulla Rekisteröidy-painikkeen takaa. Tarkemmat ohjeet löydät esimerkiksi tältä videolta.

Lisätietoa

Jaakko Tiinanen
Espoon kaupunginkirjasto
jaakko.tiinanen@espoo.fi

Mika Mustikkamäki
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto
mika.mustikkamaki@avi.fi