Lahden AKEn logo: Etelä-Karjalan, Kanta-Hämeen, Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen maakuntaeläimet.

Sisältökoordinaattori kehittämiskirjastotehtävään

Haemme SISÄLTÖKOORDINAATTORIA alueelliseen kehittämistehtävään 1.3.2023 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Sisältökoordinaattori vastaa yhdessä tiimin kanssa kirjastohenkilöstön osaamisen edistämisestä Päijät-Hämeessä, Kanta-Hämeessä, Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa kirjastolain tavoitteiden mukaisesti.

Sisältökoordinaattorin tehtävänä on kirjastopalveluiden kehittäminen, verkostoituminen ja yhteistyö alueella sekä alueen kirjastoilla suunnattu viestintä ja osallisuuden edistäminen. Sisältökoordinaattorin vastuulla on erityisesti lukemisen edistämiseen ja lukutaidon kehittämiseen, kirjastosisältöihin, sisältöjen avaamiseen ja sisältöpalveluiden tuottamiseen ja konseptointiin liittyvän osaamisen kehittäminen. Tähän sisältyy mm. sisältöpalveluiden ja ‑prosessien kehittäminen, koulutusten, työpajojen ja opintoretkien suunnittelu ja toteuttaminen monimuotoisesti, verkkokoulutusten ja ‑kokoontumisten suunnittelu ja toteuttaminen sekä osaamisen ja kehittämisen edistäminen verkostoitumisen, jakamisen ja vertaisoppimisen keinoin.

Kirjastopalveluiden kehittämisen, henkilöstön osaamisen ja kirjastojen keskinäisen yhteistoiminnan edistäminen toimialueella edellyttävät hyviä vuorovaikutus- ja organisointitaitoja, verkko- ja viestintätaitoja sekä innostavaa, tavoitteellista ja kehittävää työotetta.

Sisältökoordinaattori osallistuu myös säännöllisesti kirjaston asiakaspalveluun kirjastohenkilökunnan osaamistarpeiden tunnistamiseksi ja arjen tuntuman ylläpitämiseksi.

Kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto ja 60 op kirjasto- ja informaatioalan opintoja.

Tehtävän hoitoon sisältyy matkustamista ja osittainen etätyö on mahdollista. Työpiste sijaitsee Lahden pääkirjastolla.

Tehtäväkohtainen palkka on 3 006,44 €/kk, jonka lisäksi maksetaan mahdollinen KVTES:n mukainen vuosisidonnainen lisä. Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika.

Lisätietoa

Salla Palmi-Felin
kirjastopalvelujohtaja
salla.palmi-felin@lahti.fi
050 559 4098