Pelikasvatusta kirjastossa -itseopiskelupaketti nyt Libopissa.

Pelikasvatusta kirjastossa ‑kurssi nyt Libopissa

Hyviä uutisia pelikasvatustietoutta janoaville! Libopissa julkaistu Pelikasvatusta kirjastossa ‑kurssi tarjoaa kattavat perustiedot pelikasvatuksen kokonaisuudesta etenkin kirjasto- ja kulttuurinäkökulmasta. Kurssin oppeja voi kirjastojen lisäksi hyödyntää esimerkiksi nuoriso‑, opetus- tai järjestökentän tehtävissä.

Kurssi tarkastelee pelejä ilmiöinä useista eri näkökulmista

Pelikasvatuksen kurssi koostuu kymmenestä osiosta, joista jokainen avaa osaltaan pelikasvatuksen piirteitä ja tarkastelee pelejä ilmiönä eri näkökulmista. Osiot koostuvat teoria- sekä tehtäväosuuksista. Tehtävien suorittaminen on ohjeistettu aina tehtävän yhteydessä. Ensimmäisen osion jälkeen kurssin loput sisällöt voi suorittaa haluamassaan järjestyksessä tai poimia joukosta vain itseään eniten kiinnostavat osuudet. 

Kurssi sisältää myös bonustehtäviä sekä keskustelualueen, jolla voi jutella sisällön herättämistä ajatuksista, pyytää apua, lähettää terveisiä tai antaa palautetta.

Kurssi on laatinut pelien kanssa toimivien kirjastolaisten verkosto

Kurssin on laatinut Helmet-kirjastojen pelien kanssa toimivien työntekijöiden verkosto. Materiaalin ovat koonneet Pia Göös Espoosta, Pauliina Hyytiäinen Vantaalta ja Heikki Marjomaa Helsingistä. Lähteinä on käytetty erityisesti Pelikasvattajan käsikirjoja 1 & 2, jotka löytyvät kokonaisuudessaan ilmaisina e‑kirjoina osoitteesta pelikasvatus.fi tai fyysisinä kappaleina kirjastoista. 

Näin kirjaudut Pelikasvatusta kirjastossa ‑kurssille

Pelikasvatusta kirjastossa ‑kurssi löytyy Libopista Kirjastojen yhteiset ‑kurssikategoriasta. Jos et ole vielä rekisteröitynyt Liboppiin, se onnistuu Libopin etusivulla Kirjaudu-painikkeen takaa. Kurssille ei tarvita kurssiavainta.