Erätauko-keskustelun alkuasetelma keskustelijoita odottamassa: tuolit ympyrässä, keskellä rakentavan keskustelun pelisäännöt.
Kaisa Halme

Kirjaston Erätauko-keskustelun järjestäjän opas on julkaistu

Näin järjestät onnistuneen dialogin kirjastossasi — Kirjaston Erätauko-keskustelun järjestäjän opas on julkaistu.

Opas on laadittu Minun kuntani – kirjasto yhteisten asioiden keskustelufoorumina ja medialukutaidon tukijana ‑hankkeessa keväällä 2023. Kahdeksansivuiseen oppaaseen on koottu hankkeen aikana kerättyjä hyviä käytäntöjä kirjaston Erätauko-keskustelun järjestämisen tueksi. Oppaan on kirjoittanut hanketyöntekijä Kaisa Halme ja graafisesta ulkoasusta sekä taitosta on vastannut Osmo Penna.

Minun kuntani on Lahden AKE-alueen seitsemän kirjaston ja Cultura-säätiön yhteinen demokratiahanke. Aluehallintovirasto on myöntänyt hankkeelle demokratia-avustusta yhteensä 65 000 euroa vuosille 2022–2023. Hanketta koordinoi Lahden kaupunginkirjasto. Mukana ovat lisäksi Heinolan, Orimattilan, Kouvolan, Lappeenrannan ja Imatran kaupunginkirjastot sekä Iitin kunnankirjasto.

Oppaan vinkit on laadittu Erätauko-menetelmää hyödyntäen. Ne on tarkoitettu etenkin kirjaston itse järjestämälle suljetulle Erätauko-dialogille.

Lahden kaupunginkirjasto hoitaa kirjastolain mukaista alueellista kehittämistehtävää (AKE) Etelä-Karjalan, Kanta-Hämeen, Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen alueella.

Lisätietoa

Pasi Kangas
Mediakasvatuskoordinaattori
pasi.kangas@lahti.fi
044 482 6153